Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας,

Καλώς ορίσατε στον Δήμο Επιδαύρου.

Για εμάς, τους ανθρώπους που ζούμε και προσπαθούμε να φτιάξουμε τον Δήμο μας, η Επίδαυρος είναι ο τόπος μας, η γη που επιλέξαμε να εργαστούμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, είναι το σπίτι μας.

Για τους χιλιάδες επισκέπτες μας, η Επίδαυρος είναι το Ασκληπιείο της Επιδαύρου με το θέατρο του, η σύσταση του ελληνικού κράτους και η Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, το μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, η γέφυρα της Καζάρμας, τα μοναστήρια και οι  βυζαντινές εκκλησιές μας, οι θάλασσες και οι διακοπές τους.

Καλούμε όμως τον κόσμο να γνωρίσει και την άλλη Επίδαυρο!

Να περπατήσει μέσα σε μονοπάτια, που ακούγονταν νεράιδες, δίπλα από δρόμους που πέρναγε ο Ασκληπιός και οι ασθενείς του, στα καλντερίμια που βροντοφώναξαν οι αγωνιστές του 21 την ελευθερία της Ελλάδος, δίπλα σε απόκρυφες παραλίες, μέσα σε ελαιώνες και πορτοκαλεώνες. Να κολυμπήσει πάνω από την βυθισμένη πολιτεία και στην απέραντη παραλία της Νέας Επιδαύρου. Να μυρίσει τα βότανα της γης μας, να γευτεί τα τυριά και τα παξιμάδια της Τραχειάς, του Αδαμίου και του Κολιακίου, το λάδι του Λυγουριού και της Δήμαινας, το μέλι του Αγίου Δημητρίου, τα μανταρίνια της Παλιάς και της Νέας Επιδαύρου.

Αυτή είναι η Επίδαυρος για εσάς, αυτή είναι όμως και για εμάς!

Με υπομονή και συνέργειες φτιάχνουμε ένα Δήμο με δυναμική, με στόχευση να κάνει τον επισκέπτη, φίλο της Επιδαύρου και με διάθεση να επιχειρήσουν οι νέοι στον τόπο μας.

Ευχόμαστε αυτή η ιστοσελίδα να σας δείξει ένα μικρό μέρος της περιοχής μας και σύντομα να την ανακαλύψετε μόνοι σας.

Επίσης να βοηθήσει τους δημότες με σύγχρονες μεθόδους να αποφύγουν την άσκοπη γραφειοκρατία μέσα από τα νέα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η Επίδαυρος είναι τόπος να δεις, αλλά είναι και τόπος να ζεις!

Τάσος Χρόνης

Δήμαρχος Επιδαύρου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γεννήθηκε το 1983, είναι παντρεμένος με την Ευγενία Κώτσιανη, εκπαιδευτικό από το Λυγουριό και έχουν ένα κοριτσάκι.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ασχολείται με τον τουρισμό και την καλλιέργεια ελιών, όπου και βοηθούσε σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Το 2001 μετά από τις  πανελλήνιες εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες της Αττικής, του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού.

Το 2009 με κατατακτήριες εξετάσεις πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας προκειμένου να σπουδάσει και να μάθει νέα πράγματα για την οργάνωση και διοίκηση μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τόσο πολύ έχει μεράκι.
Πήρε πτυχίο το 2015.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά μέσα από συλλόγους, φορείς και ομάδες προσφοράς, καθώς και από θεσμικές θέσεις όπως τα αιρετά συμβούλια νέων. Συμμετείχε στην διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων, σεμιναρίων και ημερίδων κάνοντας ,ταυτόχρονα, συλλογικά , σειρά προτάσεων σε όλους τους φορείς για διάφορα θέματα που απασχολούν κυρίως τη νεολαία, ενώ παρακολούθησε με επιτυχία τα ηλεκτρονικά μαθήματα (e-learning) :
Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, Προστασία Δασών και Κλιματικές Αλλαγές της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής.

Το 2010 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό ‘’Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου’’ όπου και εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος. Το 2013 μετά από διαδικασίες, αναδείχθηκα επικεφαλής του συνδυασμού για τις εκλογές του 2014, όπου με ποσοστό περίπου 38% ήταν στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Το 2019 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Δύναμη Προοπτικής’’, τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, όπου ο συνδυασμός κατάφερε να εκλεγεί την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 53%.

Από 1/ 9/ 2019 είναι Δήμαρχος Επιδαύρου.

Διαχρονικά

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ: 2753360110
Φαξ: 2753360102
Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο