Τα νεα Μας|

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το  Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται απο το Ευρωπαικό Ταμείο στο πλαίσιο  των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αποτελούν το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για τα επιδόματα που δικαιούται (ΕΕΕ, Προνοιακά επιδόματα, Επίδομα Στέγασης κτλ.), όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Αναφορικά με τα επιδόματα ΚΕΑ, Στέγασης, Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Προνοιακά Αναπηρίας & Γέννησης (νέα αίτηση ή παράταση/ανανέωση):

  1. Δήμος Ναυπλιέων:2752022795 (Εργατικές Κατοικίες ΙΙΙ, Νέα Πολιτεία)
  2. Δήμος Αργους -Μυκηνών: 2751360780 (Βασιλίσσης Σοφίας 2)
  3. Δήμος Επιδαύρου: 2753022058 (Αγίου Ελισσαίου 2)
  4. Δήμος Ερμιονίδας: 2754360210 ( Παλιό Δημαρχείο)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Στο Κέντρο Κοινότητας ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ  μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων και η Κινητή Μονάδα παρέχει πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά).

Επίσης, παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής ,καθώς και διοργάνωνσης εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων έχει έδρα το Δήμο Ναυπλιέων και στελεχώνεται από δύο (2) ΠΕ Ψυχολόγους,  δύο (2) ΤΕ Κοινωνικές Λειτουργούς και ένα (1) ΔΕ Οδηγό.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων  διαθέτει και Κινητή Μονάδα ,που επισκέπτεται  σταθερά και περιοδικά τους Δήμους του Νομού Αργολίδας  (εκτός της έδρας του Δήμου

Ναυπλιέων) για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών των Δήμων Αργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Δήμος Ναυπλιέων: Οικισμός Ο.Ε.Κ. «ΝΑΥΠΛΙΟ ΙΙΙ» T.K.21 100  τηλ: 2752022795

  email: kknafpliou@1444.syzefxis.gov.gr

  • Δείτε εδώ το έγγραφο με την ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
  • Δείτε εδώ το έγγραφο με την δομή και το έργο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων και της Κινητής Μονάδας.
  • Δείτε εδώ τον Επικοινωνιακό οδηγό ΕΣΠΑ 2014-2020
Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο