Ανακοινώσεις|

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την σπαρταριστή κωμωδία “Δείπνο Ηλιθίων” του Φρανσίς Βεμπέρ που παρουσιάζει η Θεατρική του Ομάδα.

Όλα διαδραματίζονται σε ένα αστικό σαλόνι ενός μεγαλοεκδότη του Παρισιού, που συνηθίζει εδώ και χρόνια να προσκαλεί σε δείπνο, ηλίθιους κατ’ αυτόν, για να διασκεδάσει μαζί με τους φίλους του, εξευτελίζοντας έτσι αθώους και διαφορετικούς ανθρώπους.

Αυτή τη φορά, ο Πιέρ Μπροσάν ο μεγαλοεκδότης, έχει προσκαλέσει σε δείπνο τον Φρανσουά Πινιόν, έναν εφοριακό και μανιώδη κατασκευαστή μακετών. Μία πρόσκληση που θα του αλλάξει ριζικά τη μεγάλη και απρόσβλητη ζωή του. Ο Πινιόν, χωρίς να το θέλει, με την χειμαρρώδη ενέργεια και την αφέλειά του, εκδικήθηκε για κάθε διασυρμό που υπέστησαν όλοι οι “ηλίθιοι” που πέρασαν από αυτό το δείπνο.

 Το «Δείπνο Hλιθίων» αποτελεί μια γαλλική κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ, η οποία συστήθηκε στο κοινό το 1993, μεταγράφηκε στη συνέχεια σε σενάριο το 1998 για να αποδειχθεί τελικά ως ταινία, ένας καλλιτεχνικός και εισπρακτικός θρίαμβος. Βασίζεται στις γκάφες του καλεσμένου για το αποψινό δείπνο και στην οποία κυριαρχεί η ανατροπή και το ερώτημα, ποιος είναι τελικά ο ηλίθιος;

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό και θα επαναληφθεί στις 23, 29, 30 Μαρτίου και 5, 6, 12, 13 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩN:

ΤΑΣΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ:  ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΠΙΝΙΟΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ:   ΠΙΕΡ ΜΠΡΟΣΑΝ

ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΕΛΗ:  ΚΡΙΣΤΙΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ:  ΑΡΣΑΜΠΩ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΕΛΗΣ:  ΛΕΜΠΛΑΝ

ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ:  ΜΑΡΛΕΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΠΟΛΙΑΣ:  ΣΕΒΑΛ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΡΕΤΣΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:  ΚΑΙΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΝ ΞΥΠΟΛΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΓΚΛΑΡΗΣ

Δείτε εδώ τη σχετική αφίσα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο