Ανακοινώσεις|

Τη φετινή χρονιά ο καιρός ήταν επιτέλους σύμμαχος του «Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού» που πραγματοποιήθηκε την Καθαροδευτέρα 11 Μαρτίου, με  προσέλευση κόσμου και εκτός των ορίων του Δήμου Επιδαύρου.

Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων που ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί από την δυτική πλευρά του Λυγουριού και κατέληξε στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, αφού διέσχισε τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Εκεί είχε στηθεί η ταβέρνα μας που προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές…έως νωρίς το απόγευμα που κάηκε ο καρνάβαλος. Το «τιμώμενο πρόσωπο» ήταν ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε στιλ…ναπολεόντειο! Η θεματολογία είχε από όλα…καυστική σάτυρα για τις επικείμενες εκλογές και τα πολιτικά δρώμενα, τοπικά και μη, γιατρούς, παπάδες, Ινδιάνους, πειρατές, γύφτους, μαθητές και ο κατάλογος συνεχίζεται…!

 Η φαντασία, η δημιουργικότητα και το γνωστό χιούμορ των διοργανωτών ξεχώρισαν για μία ακόμη φορά! Φυσικά, στο Λυγουριό την Καθαρά Δευτέρα δεν παίζουμε με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, αλλά κάνουμε «αλευροπόλεμο» με βασικό συστατικό υλικό, τι άλλο φυσικά από το…αλεύρι! Ένα άσπρο σύννεφο κάλυπτε τα πάντα και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, συνοδευόμενα φυσικά από μουντζούρα!

 Απόκριες στο Λυγουριό σημαίνει ατελείωτο γλέντι και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού, σημαίνει παραδοσιακό καρναβάλι! Κάτι που συνέβη για μία ακόμη χρονιά και στο οποίο συνέβαλαν και οι επιχειρήσεις του Λυγουριού, αφού ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε, καθώς και όλους τους καρναβαλιστές που έδωσαν το δικό τους παλμό στην όλη διοργάνωση!

Και του χρόνου! Καλή Σαρακοστή!!!

Με εκτίμηση,

Οι συνδιοργανωτές

«Καββαδίας» – Δήμος Επιδαύρου

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο