Ανακοινώσεις|

???? ?????? ????????? ??? 180 ?????? ??? ??? ?????? ??? ???????? ?????? ??? ??????? ?????????????? ????????????? ?????? ??? ???????????????? ?? ????????? ?????????? ??? ?????? ?????? ??????????? ?????????, ?? ??????? 30 ??????????? 2017

ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος στον επίσημο χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

Σας καλοσωρίζω σ ΄αυτό τον χώρο που αποτέλεσε το πνευματικό εργαστήρι της Αρχαιότητας, αφού ανέδειξε τη δύναμη του Λόγου και της τραγικής ποίησης, ως Δύναμη του Ανθρώπου, γενικότερα, και υπάρχει μέσα στον χρόνο ως το Λίκνο του Ανθρώπινου Πολιτισμού.

Το Ασκληπιείο Επιδαύρου, γενικότερα δηλαδή ο αρχαιολογικός χώρος στην ευρύτητα του, αποτελεί την συμπύκνωση τόσο της ηθικοπνευματικής όσο και της ψυχοσυναισθηματικής και σωματικής ίασης.

Εδώ, όπως αναφέρει και ο καθηγητής, κύριος Λαμπρινουδάκης, ο θεραπευτικός Απόλλων συνδυάστηκε με τον Ασκληπιό και έγινε στον μύθο πατέρας του.

Στην κοινή αυτή λατρεία , όπου υπερίσχυσε ως θεός της υγείας ο Ασκληπιός, συνδυάστηκαν μαγικοί τρόποι αναζήτησης του πολυτιμότερου αγαθού για τον άνθρωπο, της υγείας.

Έτσι από εδώ, πάντα σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή, ξεκινάει το ταξίδι από την μαγική στην επιστημονική Ιατρική.

Ο Δήμος Επιδαύρου, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του Ασκληπιείου και εκτιμώντας ότι τα Ασκληπιεία της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου ήταν Ιερά και τόποι λατρείας του θεραπευτή θεού Ασκληπιού και στην πραγματικότητα τα πρώτα νοσοκομεία αλλά και κέντρα πολιτισμού του ελληνικού και δυτικού κόσμου, προέβη στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την σύσταση και λειτουργία Δικτύου πόλεων και Επιστημονικών φορέων με την επωνυμία : «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων- Δρόμοι της Ίασης», με το υπουργείο Πολιτισμού, τους δήμους Τρικκαίων και Κω, το εθνικό Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω, γιατί πιστεύει στη δύναμη της ενέργειας που αναδύεται από τη βίωση του τοπίου και του μνημείου καθώς ζωντανεύει από τις ανάσες όλων μας.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο