Ανακοινώσεις|

? 21? ??????????? ??????????? ??? ??? ????????? ???????? ????? ?? 1981 ?? ????????? ????? ??? ??????? ??? ?? ???????? ??? ??? ?? ????????? ?? ??????? ??? ??????? ??? ??? ?? ???? ??????? ??? ????.

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO με τη συνεργασία της Oλυμπιακής Ακαδημίας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Οργανισμού ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και του Διεθνούς Οργανισμού PeaceJam Org συμμετέχοντας στον εορτασμό της παγκόσμιας αυτής ημέρας για την ειρήνη, κάλεσε παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης σε πανηγυρικό εορτασμό στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρώτος σταθμός για τα παιδιά ήταν ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου – Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESO, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Επιδαύρου ο οποίος στον χαιρετισμό του είπε:

“Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Ειρήνης, σας καλωσορίζω και χαιρετίζω την συμβολική αυτή πρωτοβουλία που σκοπό έχει την διάδοση αλλά και την ενδυνάμωση αυτού του ύψιστου ιδανικού που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της ζωής αλλά και της προόδου και εξέλιξης του πολιτισμού, σε κλίμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

Οφείλουμε όλοι να ζούμε εν Ειρήνη, προσωπικά και εσωτερικά ο καθένας, απαλλαγμένοι από μισαλλοδοξίες και προκαταλήψεις, πάθη, έχθρες και εμμονικές συμπεριφορές που οδηγούν στον δογματισμό, τον φανατισμό και τη βία.

Η Ειρήνη, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και κυρίως τα παιδιά, ότι είναι προσωπική υπόθεση γιατί αφορά την εσωτερική μας καλλιέργεια, ευγένεια και παιδεία.

Αγωνιζόμενοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της Ειρήνης στον κόσμο.

Αγαπώντας τον άνθρωπο ως υπέρτατη αξία, αγαπάμε την Ειρήνη.

Ας έχουμε στον νου μας, λοιπόν, το εξής:

Επειδή οι πόλεμοι αρχίζουν στον νου των ανθρώπων, γι’ αυτό στον νου των ανθρώπων πρέπει να οικοδομήσουμε την προστασία της Ειρήνης.”

 Από τον Δήμο Επιδαύρου

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο