Ανακοινώσεις|

?? ?????? ?????????, ?? ??????? ?????? ????????? ??????? ???????? ??? ????????? ?????????, ?? ????? ???????? ????? ?? ?????????? ??? ?? ????????????? ?????? ??? ???????? ?????? ??? ????????? ?? ???????? ?? ?? ????? ????????? ??????? ??? ????????????? ????????????, ??????????? ???? 18 ??????? ??? ??????? ??? ??? ?? 2017.

?? ????????? ????? ???????????? 120 ?????????? ??? ??? ?????? ??? ??? ??? ?????.

Φοιτητές και τελειόφοιτοι Ακαδημιών Θεάτρου, Δραματικών Σχολών και πανεπιστημιακών τμημάτων Παραστατικών Τεχνών παρακολουθούν 7 πρακτικά εργαστήρια, διδασκαλίες, σεμινάρια και μαστερκλας από ευρέως γνωστούς πρακτικούς του θεάτρου παράλληλα με ερευνητικές δράσεις.

Το Λύκειο θα διεξάγεται μία φορά τον χρόνο. Το φετινό θέμα, «Η έλευση του Ξένου», είναι σχετικό με τις προγραμματισμένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αντανακλάται στα αρχαία κείμενα μα και στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Ανάμεσα στους καθηγητές του Λυκείου Επιδαύρου είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Phillip Zarrilli, ερευνητής και δάσκαλος μιας μοναδικής εκπαιδευτικής μεθόδου για ηθοποιούς, που συνδυάζει yoga και ασιατικές πολεμικές τέχνες, οι Simon Abkarian και Catherine Schaub Abkarian από τους βασικούς συντελεστές του θρυλικού «Θεάτρου του Ήλιου» της Αριάν Μνουσκίν, η Rosalba Torres Guerrero, από τα βασικά μέλη της Rosas, της ομάδος χορού της Anne Teresa De Keersmaeker, ο ευφάνταστος χορευτής και χορογράφος Koen Augustijnen, στενός συνεργάτης των μπαλέτων C de la B, ο ηθοποιός και δάσκαλος Enrico Bonavera από τους βασικούς συνεργάτες του Piccolo Teatro του Μιλάνου, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Καραμεσίνης γνωστός στη Βραζιλία για την ανάπτυξη της μεθόδου ” MUSA ” που βασίζεται στην τέχνη του αρχαίου ηθοποιού, η θεατρολόγος και σκηνοθέτις Τζωρτζίνα Κακουδάκη,η δραστήρια ομάδα χορού RootlessRoot, δημιουργοί του προγράμματος “Fighting Monkey” για την έρευνα αξιών και αισθητικών απόψεων μέσω του χορού και της κίνησης, η ερμηνεύτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτις Μάρθα Φριντζήλα, ο γνωστός σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και πρωτοχορευτής στο Λύκειο Ελληνίδων Κωνσταντίνος Ντέλλας, η λαογράφος-εθνολόγος, με μακροχρόνια έρευνα στην παραδοσιακή μουσική, τη λαϊκή λατρεία και τις λαϊκές τελετουργίες Μιράντα Τερζοπούλου, κ.ά.

Στις 18 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου στην παράσταση της Μάρθας Φριντζήλα, Βάκχες: Μια Λειτουργία, η οποία θα διεξαχθεί στις 21:30 στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.

Με πυρήνα τον αρχετυπικό χαρακτήρα του Διονύσου ως ξένου και με κεντρικό άξονα τη μουσική και την εξουσία της πάνω στους ανθρώπους, η παράσταση των Βακχών παρουσιάζεται ως μουσικό θεραπευτικό δρώμενο που ενώνει την «οργιαστική» ροκ με τους αφρικανικούς ρυθμούς και τους αραβικούς μουσικούς δρόμους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Λυκείου.

Η παράσταση είναι στα ελληνικά και η τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ

Σας περιμένουμε!

Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης

Χορογραφία: RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα, Γιόζεφ Φρούτσεκ)

Ηθοποιοί – Τραγουδιστές: Νάνσυ Σιδέρη, Σταυρούλα Παυλίκου, Μάρθα Φριντζήλα, Μιχάλης Πανάδης, Φοίβος Συμεωνίδης, Τάσος Δημητρόπουλος

Mουσικοί: Βασίλης Μαντζούκης (ηλεκτρική κιθάρα, tapes, φωνή), Αντώνης Μαράτος (μπάσο), Νίκος Παπαβρανούσης (τύμπανα), Kώστας Νικολόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Πανού Μανού (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Βαγγέλης Παρασκευαΐδης (τύμπανα, κρουστά), Κοσμάς Λαμπίδης (νέι)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Λύκειο Επιδαύρου επισκεφτείτε το:

http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum

Facebook: Epidaurus Lyceum

Ή επικοινωνείστε στο:

lyceumepidaurus@greekfestival.gr

2.Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Consultant of Educational Programs Athens & Epidaurus Festival

geokakoudaki@gmail.com

Λύκειο Επιδαύρου 2018: Πολίτης και Πολιτεία

— Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε σύμπραξη με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο