Ανακοινώσεις|

??? ????????? 07 ???????? 2017 ??????????? ??? ???? ????????? ? ???????? ????????? ????????? ??? ???????? ?. ????????? ?????????. ??? ?????????? ? ???????? ????????? ??? ???? ??? ????????? ??????????, ?? ????????? ??? ????? ????????? ?.?. ??????? ??????? ??? ????????? ??????? ????? ??? ?????????? ??? ??????? ??????????, ?????????????, ?????? ???? ???????, ??????? ??? ???????.

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα προβλήματα του Δήμου που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και επέδωσε σχετικό υπόμνημα.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή όλους τους ομιλούντες και με την σειρά του ενημέρωσε για την πορεία του έργου του ΑΝΑΒΑΛΟΥ και διαβεβαίωσε άπαντες ότι τα κονδύλια του έργου είναι εξασφαλισμένα και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή του. Επίσης η κατασκευή των δευτερευόντων δικτύων έχει προγραμματιστεί και αποτελεί “στοίχημα” για το Υπουργείο η ολοκλήρωση και η λειτουργικότητα του έργου.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι το Υπουργείο θα στηρίξει ηθικά και υλικά την έκθεση του Αγροτουρισμού Επιδαύρου.

Το υπόμνημα του κ. Δημάρχου έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ

Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στον Δήμο Επιδαύρου, θέτουμε υπόψιν σας σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων σας, προκειμένου να τύχουμε της στήριξής σας.

  • Ομαλή εξέλιξη στην εκτέλεση του έργου του Αναβάλου (έγκαιρη εξασφάλιση αδειοδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων κλπ).

  • Δευτερεύοντα δίκτυα για το έργο του Αναβάλου (προγραμματισμός, μελέτες κλπ) ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός του έργου όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  • Χρηματοδότηση της συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου το οποίο αριθμεί αρκετά χιλιόμετρα και καλύπτει τις ανάγκες πλέον του μισού πληθυσμού του Δήμου που απασχολείται στον πρωτογενή τομέα.

  • Ολοκλήρωση του έργου “Διάνοιξη δρόμου από Άγιο Ιωάννη έως Δεσκλιά” μέρος του οποίου έχει εκτελέσει το Υπουργείο σας μέσω του προγράμματος ΠΑΑ 2014-2020.

  • Υποδομές αλιευτικού καταφυγίου στον λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου για τις ανάγκες των αλιέων οι οποίοι αποτελούν βασικό κομμάτι της οικονομίας του τόπου.

  • Όπως γνωρίζετε, οι Δασικοί Χάρτες έχουν δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα στους αγρότες, ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά να χάνουν τις περιουσίες τους. Ζητούμε την διόρθωσή τους προκειμένου να αρθούν οι αδικίες.

  • Ζητούμε την στήριξη των κτηνοτρόφων ως προς την διάθεση των προϊόντων τους, ώστε να έχουν έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης.

  • Η έκθεση Αγροτουρισμού που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στην Αρχαία Επίδαυρο, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο και διαφημίζει τα προϊόντα του τόπου μας αλλά και της Πελοποννήσου, θεωρούμε πως πρέπει να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου σας αλλά και να στηριχθεί οικονομικά. Θα ήταν ευχής έργο για την φετινή χρονιά να καλύψετε το κόστος της συντήρησης-επισκευής των περιπτέρων που υπολογίζεται σε 5.000,00 €.

  • Στον Δήμο μας λειτουργεί Δημόσιο ΙΕΚ με ειδικότητες, μεταξύ άλλων Τυροκομίας-Γαλακτοκομίας και Μελισσοκομίας. Τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και οι σπουδαστές επιδεικνύουν σημαντικό έργο με ιδιαίτερο ζήλο. Σας μεταφέρουμε το αίτημα των σπουδαστών, τα πτυχία τους να μοριοδοτούνται στην έγκριση των επενδυτικών σχεδίων. Επίσης να καλύψει το Υπουργείο σας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Τυροκομίας που υπολογίζεται σε 15.000,00 € και μέχρι σήμερα λειτουργεί με έξοδα των σπουδαστών και των καθηγητών.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στα αιτήματά μας,

Σας ευχαριστούμε

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Γκάτζιος”

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο