Ανακοινώσεις|

?? ????????? ???????? ???????????????? ?? ??????? ??? ??????????? ?????????? ???? ???? ??? ?! ?????????????? ??? ????????? 21-22 ?????????? 2017 .

??? ???????? ??? ???????? 22-1-2017 ??????? ?? ??? ???????? ???? ? ???????????? ??? ?????? ??? ??????? ?. ?. ??????????? , ? ??????? ??? ???? ??????????? ??? ??????? ??? ??????????? ?????????????? ?. ?. ??????????

, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Β.Λεβέντης , ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικος , ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Γ. Γκιόλας , ο βουλευτής της Νεας Δημοκρατίας Αργολίδας κ. Γ. Ανδριανός , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας κ. Γ. Μανιάτης , ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλος , ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου .

Ο δήμαρχος Επιδαύρου στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής :

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη στέκομαι εδώ σήμερα, αποδίδοντας φόρο τιμής σε κείνους τους Έλληνες που βρήκαν τη δύναμη να αντιτάξουν στην «φρικιώδη Οθωμανική Δυναστεία» όλες εκείνες τις αξίες που αναδεικνύουν την έννοια του ανθρώπου σε υπέρτατο ον.

Σε κείνους τους Έλληνες που ορκίστηκαν στο όνομα της Αγίας Τριάδας και υπέγραψαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων την « πολιτικήν ύπαρξη και Ανεξαρτησία του Έθνους». Εν Επιδαύρω την 15ην Ιανουαρίου 1822 .

Σε κείνους τους Έλληνες που στην διακήρυξη της Α’ Εθνοσυνέλευσης διατράνωσαν πως ο πόλεμος είναι εθνικός, είναι ιερός είναι πόλεμος του οποίου η μόνη αιτία είναι η ανάκτηση των δικαίων της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμή , τα οποία όλοι οι ευνομούμενοι και γειτονικοί λαοί της Ευρώπης χαίρονται.

Δίκαια τα οποία η φύση έσπειρε βαθειά στην καρδιά των ανθρώπων και τα οποία οι νόμοι, σύμφωνα με τη φύση, καθιέρωσαν και καμιά τυραννία δεν μπορεί να εξαλείψει.

Σε κείνους τους Έλληνες που διακήρυξαν με αποφασιστικότητα πως σκοπός τους είναι να διοικηθούν με νόμους δίκαιους με βάση την ισότητα, την ισονομία, την ισοπολιτεία με βάση δηλαδή την ύψιστη έννοια της Δημοκρατίας, μιας έννοιας που δεν είναι απλά το ιδεωδέστερο των πολιτευμάτων αλλά ο τρόπος ζωής των ελεύθερων και σκεπτόμενων ανθρώπων.

Και αναρωτιέται κανείς από πού εκείνοι οι άνθρωποι άντλησαν τη δύναμη να ανορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον όγκο των Οθωμανών , πως άντεξαν και δεν λύγισαν;

Σε τί πίστεψαν, από πού εμπνεύστηκαν;

Η απάντηση είναι απλή και συνάμα συγκλονιστική:

Η ορθοδοξία,

ο όρκος πάνω στο γαλανόλευκο πανί για ελευθερία ή θάνατο,

η πατρίδα

Σύμβολα που συνταράζουν τα σωθικά του Έλληνα

Σύμβολα που σε ώρες κρίσης και διάλυσης των πάντων κράτησαν όρθιο τον ελληνισμό

Σύμβολα που σήμερα καταρρέουν μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής ,ηθικής και πολιτικής κρίσης τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Αυτά τα σύμβολα, την ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε για να περάσουμε τις συμπληγάδες και να αντέξουμε τους κραδασμούς και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που μας θέλουν αποδυναμωμένους, ακίνδυνους και ανώνυμους.

Όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ, δεν είμαστε τυχαία·

Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σ’ όλα εκείνα που αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη στους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατική διακυβέρνηση.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο