Ανακοινώσεις|

??? ?????? ????????, ??? ?????? ??????????? ????????? ??? ???????? ????????????? ???????? ??? ??? ???????? ??? ???????.

Στις  07/01/2016 έφυγε από κοντά μας η τελευταία Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Θεάτρου, η καλλιτέχνιδα  που ταυτίστηκε με την Αντιγόνη και μετουσίωσε  με την ερμηνεία της, τον ανθρώπινο πόνο της πάσχουσας ηρωίδας, σε μεγαλείο  γιατί η ερμηνεία της κυρίας Συνοδινού δονούσε την ψυχή του θεατή και τον έκανε να ανατριχιάζει  αφού δεν προκαλούσε απλά συγκίνηση και δάκρυα άλλα δέος και ρίγος.

 Η καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα που  τη χαρακτήριζε σαν ηθοποιό απογείωνε κατακόρυφα την αισθητική απόδοση γι αυτό και οι ερμηνείες της θα μείνουν αξεπέραστες στην Επίδαυρο,  στο Μεγάλο Θέατρο του Κόσμου.

 Όλοι οι Δημότες Επιδαύρου και ιδιαίτερα οι Λυγουριάτες αισθανόμαστε βαθειά θλίψη και συγκίνηση για την μεγάλη αυτή απώλεια, αφού η σπουδαία μας τραγωδός δέθηκε με την τοπική κοινωνία  από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο και την Επίδαυρο, μένοντας σε σπίτια συμπατριωτών μας. Αγάπησε το Λυγουριό και τους ανθρώπους του, περπάτησε στους δρόμους του και την αγαπήσαμε και εμείς θεωρώντας την Άννα έναν δικό μας άνθρωπο.

 Η αγάπη της για τον τόπο μας τον οποίο θεωρούσε ευλογημένο, εκφράστηκε με την βοήθεια της στην ίδρυση του Παιδικού Σταθμού Λυγουριού, από την θέση της ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών το 1979 και με την παραχώρηση του ακινήτου που κατείχε, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου το 2009 στον πρώην Δήμο Ασκληπιείου.

 Ο πρώην Δήμος Ασκληπιείου ως ελάχιστη τιμή για την προσφορά της στο θέατρο και τον τόπο μας με απόφαση του ονομάτησε μια πλατεία επί της κεντρικής λεωφόρου Ασκληπιού και την τίμησε το 2007.

Δείτε εδώ και το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο