Ανακοινώσεις|

“?????? ??? ???? ???????”

?????????

“??????????  ???  ????????? ????? ???????? ??? ?????????? ??? ???????”

?????? ?????

 ?? ???????? 6  – 10 ??????? ??? 2014 ???????????????? ?? ????????? ???????? ??? ???????? ? ?????????? ??? ???????????? «?????????? ??? ????????? ????? ???????? ??? ?????????? ??? ???????», ?? ?? ????????? ?????????????? ??? ??? ???? ??????? ??? ????????? ??? ?? ???? ?????????.

Της επίσκεψης της Ρουμάνικης αποστολής προηγήθηκε αντίστοιχη του Δήμου Επιδαύρου το διάστημα 17-22 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση του ρόλου της συμμετοχής των πολιτών στις αξίες και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχοι επίσης του προγράμματος είναι αφενός η βοήθεια προς τους πολίτες να κατανοήσουν την Ένωση, την ιστορία και την πολυμορφία της και αφετέρου η προώθηση της έννοιας της ευρωπαϊκής ιθαγένειας για τη βελτίωση των συνθηκών και τη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, σε επίπεδο Ένωσης.

 Οι δραστηριότητες είχαν ως βασικά  θέματα: «Η ολοκλήρωση  της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Τα σχέδια για το μέλλον της συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών».

 Πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επισκέψεις τόσο σε τουριστικά αξιοθέατα (Θέατρο της Επιδαύρου, Εκκλησίες και Μοναστήρια), όσο και σε εγκαταστάσεις και υποδομές (Σχολεία αθλητικές εγκαταστάσεις και βιοτεχνίες). Σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι η κατανόηση της διαφορετικότητας της κουλτούρας, της θρησκείας, των παραδόσεων, της αισθητικής αντίληψης και της γλώσσας των δύο λαών.

 Οι εργασίες του προγράμματος «ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» έκλεισαν με την υπογραφή πρωτοκόλλου για τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών.







Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο