Ανακοινώσεις|

?????? ?????

? ????? ????????? ?? ???? ??????????? ??? ??????????? ? ???????????????? ???????? ??? 23?? ????????? 2014 ??? ????? ??? ??????? ??????? ??? ?? 60 ?????? ??? ??? ?????? ??? ?????????? ??? ????? ???????? ??? ?? ????? ??? ?????????????.

Η άρνηση της διοίκησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ να επιτρέψει τη χρήση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, πρώτον ανάγκασε τον Δήμο σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης αλλά κυρίως η ασφάλεια του κοινού και δεύτερον «τιμώρησε» την τοπική κοινωνία με σημαντικές οικονομικές απώλειες σε μια δύσκολη εποχή για τους επαγγελματίες.

Ο Δήμος Επιδαύρου ανέκαθεν και υπό την όποια Δημοτική Αρχή, υπήρξε αρωγός τόσο στο Φεστιβάλ όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού με όλο του το δυναμικό, εργασιακό και διοικητικό. Η αρνητική στάση του Φεστιβάλ στο συγκεκριμένο θέμα, προκαλεί έντονο προβληματισμό στη Δημοτική Αρχή για το αν θα συνεχίσει να παρέχει τις διευκολύνσεις και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Το Αρχαίο Θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, δεν «νοικιάζεται» και δεν «παραχωρείται εσαεί σε καμία ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ούτε το ίδιο ούτε οι εγκαταστάσεις του. Αντίθετα αναδείχθηκε και ζωντάνεψε μέσα από τις περιουσίες των Λυγουριατών που τις παραχώρησαν χωρίς ανταλλάγματα, και προστατεύεται κυρίως από αυτούς και ηθικά και πραγματικά. Η επιεικώς απαράδεκτη στάση του Φεστιβάλ εξόργισε τους ήδη αγανακτισμένους Επιδαύριους για την κακή ποιότητα των παραστάσεων που επιλέγονται στα Επιδαύρια και προβληματίζονται μήπως τελικά η βαθύτερη αιτία είναι η υψηλής ποιότητας μουσικοθεατρική εκδήλωση που μοιραία θα συγκρινόταν  με όλες τις προηγούμενες του Φεστιβάλ.

Ο Δήμος Επιδαύρου δεσμεύεται ότι θα επιδιώξει με κάθε μέσο, την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην έναρξη των Επιδαυρίων 2015.

  Ο Δήμαρχος

 Κωνσταντίνος Γκάτζιος

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο