Διαγωνισμοί|

Prosklisi_Agro2012_400

15? ?????? ????????????? ?????????

???? ?????!

 ? ????? ????????? ?? ?????????? ?? ??? ?????????? ???????????? ???????????? ??? 15? ?????? ?????? ?? ?????? ????????????? ?????????. ??????? ?????????, ???????????, ??????????? ??? ????????????? ??? ??? ????????, ??? ????????, ??? ???????, ?? ????????, ??? ?????, ??? ???????? ??? ??? ????? ?? ???????????? ?? ???????? ???? ?? ??? ???????? ?????? ????? ???? ?????? ????????? ??? ??????? ?????????.

Με  έναν βραδινό περίπατο στο λιμάνι θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε δεκάδες ντόπιες γεύσεις και λιχουδιές· φρέσκα πορτοκάλια, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, βιολογικό μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, παξιμάδια κι αργολίτικο κρασί, ντόπιο παγωτό, τυρί από την Τραχεία, παστέλι, λουκουμάδες, μανιάτικα λαλάγκια και κρητικά σκαλτσούνια.

Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ξεκινά στις 6 Ιουλίου με τον τραγουδοποιό Ορφέα Περίδη ν’ ανοίγει την αυλαία με μια ανοιχτή συναυλία στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Η γιορτή, που θα διαρκέσει από τις 6 Ιουλίου ως και τις 12 Αυγούστου 2012, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19.00 έως τις 24.30, θα πλαισιωθεί από μία σειρά ποικίλων θεματικών βραδιών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παραδοσιακή μουσική και χορός, ρεμπέτικες βραδιές, γευσιγνωσία μελιού και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις από τους chef Μιχάλη Ντουνέτα και Παναγιώτη Κοκκάλα μας περιμένουν φέτος στην Επίδαυρο. Ο Ευτύχης Μπλέτσας διασκεδάζει τα παιδιά με τα ‘χαρούμενα μουσικομαγειρέματα’ και παρέα με τις …μαμάδες του παρασκευάζουν σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Cocktail πάρτι αλά ελληνικά, εργαστήρια κατασκευής κοσμήματος και παραδοσιακά κεράσματα θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τις εκδηλώσεις του μικρού και του Αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με τους δέκα νικητές του διαγωνισμού: Μοριάς, Άνθρωπος και Περιβάλλον, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος με πρωτοβουλία του Δήμου.

Τη μερίδα της στη γιορτή έχει φυσικά η τέχνη, που εκπροσωπείται από τεχνίτες του ασημιού και του χαλκού, κεραμίστες και εικαστικούς δημιουργούς από ην Επίδαυρο, την Πάτρα, την Κόρινθο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Πλεκτές και δερμάτινες δημιουργίες, κοσμήματα από κουκούτσια, γυαλί, ασήμι, πηλό, κουμπιά και κουκούλι μεταξοσκώληκα, χειροποίητα κομπολόγια και ξύλινα ζωγραφιστά παιχνίδια θα εμπλουτίσουν και φέτος τη γιορτή. Τέλος, η έκθεση θα φιλοξενεί ταξιδιωτικά και φωτογραφικά λευκώματα και εκδόσεις με ελληνικές συνταγές, τέχνη, παράδοση, ιστορία, θέατρο και πολιτισμό.

Ενάντια στην κρίση, οι εκθέτες αποφάσισαν να προσφέρουν 20% έκπτωση στους επισκέπτες των παραστάσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ με την επίδειξη του εισιτηρίου τους,  για τις αγορές τους άνω των 10 ευρώ. Τι καλύτερο, μετά την παράσταση, από ένα πολυποίκιλο φεστιβάλ γεύσης, δημιουργίας και πολιτισμού. Φέτος στην Παλαιά Επίδαυρο, ακριβώς ‘όπως παλιά!’

Πληροφορίες / Επικοινωνία:

κ. Θάλεια Νουάρου και agroepidavros@gmail.com, http://www.facebook.com/agroepidavros τηλ. 27533.60202

Δείτε εδώ την αφίσα και εδώ την πρόσκληση.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο