Ανακοινώσεις|

4018989 ???? ?? ????? ??? ???????? 19-9-2011 ????????? ??? ?? ??????????? ? ???????? ??? ?? ???? ????????? ??? ???? ???????  ???? ??????? ???????? ?????????? ??? ??? ??????? ??? 2?? ????? ??? ?????????????,…

για πολλαπλούς λόγους και στόχους. Η αποστολή αποτελείτο από την επίσημη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γκάτζιο Κων/νο, τον αντιδήμαρχο Οικονόμου Αναστάσιο, την πρόεδρο Δ.Σ. Αισώπου Ευαγγελία και από τους εκθέτες-παραγωγούς οι οποίοι συνόδεψαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους επί τριήμερο στην μεγαλύτερη λαϊκή αγορά της Ρουμανίας, την αγορά OBOR στον Βουκουρέστι.

Στο Βουκουρέστι ο Δήμαρχος Γκάτζιος Κων/νος και η ομάδα του πραγματοποίησαν επίσημη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες όπου συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προτάθηκαν απόψεις για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο Δήμων.

Επίσης στο ισόγειο του Δημαρχείου του  2ου τομέα του Βουκουρεστίου ήρθαν σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες προκειμένου για την ανταλλαγή και τη τόνωση της τουριστικής κίνησης των δύο χωρών.

Κατόπιν είχαν επίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια του Δήμου, τονίζοντας μάλιστα ότι για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Δήμου εκτίθενται προς πώληση σε Ρουμάνικη αγορά Ελληνικά προιόντα. Ακόμα κατά την επίσημη έναρξη της λαϊκής αγοράς ΟΒΟR και μπροστά σε πλήθους κόσμου ο Δήμαρχος του Βουκουρεστίου και ο Δήμαρχος Επιδαύρου απεύθυναν χαιρετισμό και κάλεσαν το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει τα Ελληνικά προιόντα.

Έπειτα ο Δήμαρχος Γκάτζιος Κων/νος έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη και η Ρουμάνικη τηλεόραση επί διήμερο έκανε αναφορά στην Ελληνική συμμετοχή.

Όλη η οργάνωση και η φιλοξενία από την πλευρά του Δημάρχου του Βουκουρεστίου ήταν άψογη απέναντι σε όλη την αποστολή. Στους εκθέτες του Δήμου μας διατέθηκαν δωρεάν 4 περίπτερα με διερμηνείς προκειμένου για την διευκόλυνση της επικοινωνίας. Η δημοτική αστυνομία φρόντιζε για την ασφαλή μεταφορά τους από και προς τον εκθεσιακό χώρο και τέλος συμμετείχαν σε δύο επίσημα γεύματα με τους εκπροσώπους της  Πρεσβείας  τον υφυπουργό εσωτερικών, τους  Δημάρχους του  2ου και  5ου τομέα και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

O Δήμος Επιδαύρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εκθέτες για το εγχείρημα να μεταβούν στη Ρουμανία προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Δήμου Επιδαύρου και του 2ου τομέα του Βουκουρεστίου για συνεργασία, η συμμετοχή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς και την κυρία Αφροδίτη Σκέντου για την πολύτιμη βοήθεια της σε όλη αυτή την διαδικασία.

4019147dimarx._boykoyr._002P4019413P4019421IMGP1886IMGP1887

IMGP1888

IMGP1890

IMGP1897

IMGP1916


Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο