Μονές-Εκκλησίες|

style=”float: left;” class=”caption” title=”????? ???? ????? ?????????” alt=”ag_athanasios” src=”https://epidavros.gr/municipality/wp-content/uploads/sites/5/2011/05/ag_athanasios.jpg” width=”177″ height=”145″/>????? ???? ????? ?????????

????????? ???????????? ?????? ???? ???? ??? ????? ????????? ?? ???????? ????? ??? ????????? ???????? ?? ?????????? ?????.

Ο ναός είναι κτισμένος από αργολιθοδομή με παρέμβλητα κομμάτια πλίνθων και το δάπεδο είναι πλακόστρωτο. Πάνω από την είσοδο βρίσκεται εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή η οποία αναφέρει πως ο ναός ανακαινίστηκε στις 6 Αυγούστου 1622 “εις τόπο λεγόμενο Λεγουρήου”.
Ο ναός καλύπτεται πλήρως από αγιογραφίες. Από τη σειρά των παραστάσεων εντυπωσιάζει η σύνθεση της Δευτέρας Παρουσίας στο δυτικό τοίχο, οι ολόσωμες μορφές Αγίων και οι Χριστολογικές σκηνές των πλάγιων τοίχων σε διάχωρα κόκκινης ταινίας, ο Παντοκράτωρ του θόλου, η Πλατυτέρα καθώς και μια ενδιαφέρουσα σκηνή Μελισμού στο Ιερό. Τα γενικά χαρακτηριστικά τους είναι η ακρίβεια του σχεδίου, οι σωστές αναλογίες, η αυστηρότητα και οι τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί. Στην εικονογράφηση διακρίνεται το ιδίωμα δύο τουλάχιστον ζωγράφων.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο