Κοντινοί Προορισμοί|

poros

?????

? ????? ????? ?? ???? ??? ???????, ??? ??????????? ??? ??? ??????????.

 Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές
ή τις αμμουδερές παραλίες του. Οι κάτοικοι του Πόρου είναι όπως όλοι οι νησιώτες στην Ελλάδα αυθόρμητοι, αξιοπρεπείς και φιλόξενοι. Τα σπίτια στην παραλία είναι μεγάλα νεοκλασικού ρυθμού σε αντίθεση με τα απλά διώροφα σπίτια στη Μπρίνια, στο Μύλο, στην Πούντα και στο Καστέλι. Οι πρώτες κατοικίες κτίσθηκαν το 1463 στην περιοχή γύρω από το Ρολόι. Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται το Δημαρχείο το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Δημοτική βιβλιοθήκη και η Αίθουσα Εκθέσεων, Πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια του Πόρου και στα άσπρα ασβεστωμένα σπίτια, γεμάτα από μπουκαμβίλιες, βρίσκονται διάσπαρτα πολλά ταβερνάκια. Κατά μήκος της προβλήτας ο επισκέπτης συναντά σε σειρά, πλήθος από καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά καταστήματα, πολλά μπαράκια και Club με ελληνική και ξένη μουσική. Στη παραλία όπως πηγαίνουμε για τη Σχολή συναντάμε το θερινό κινηματογράφο.
Στην αποβάθρα των καραβιών, βρίσκεται η αφετηρία των λεωφορείων και των ταξί. Από ‘κει ξεκινούν και οι βάρκες για τις γύρω ακτές. Η συγκοινωνία στο εσωτερικό του νησιού γίνεται με τακτικά δρομολόγια όλη την ημέρα. Τα λεωφορεία κάθε μία ώρα και οι βάρκες κάθε δέκα λεπτά. Στη παραλία θα βρείτε μαγαζιά που νοικιάζουν μοτοποδήλατα, ποδήλατα και απέναντι στο Γαλατά αυτοκίνητα.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο