Εκδηλώσεις|

Το Σάββατο το βράδυ στις 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Κτιρίου στη Ν. Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Επιδαύρου και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του ιστορικού γεγονότος που συντελέστηκε στην Ν. Επίδαυρο κατά τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης και έχοντας τη συναίσθηση της ευθύνης που βαρύνει όλους εμάς του νεότερους, είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τη σύγκλιση της Εθνικής Συνέλευσης και κυρίως το ψυχικό μεγαλείο όλων εκείνων των ανθρώπων που προέβησαν σ’ αυτή τη κίνηση όταν η ιστορική στιγμή και συγκυρία ήταν δυσχερέστατη για όλα τα φιλελεύθερα κινήματα στην Ευρώπη αφού οι Ευρωπαίοι μονάρχες καταδίκαζαν απερίφραστα ως πράξη εγκληματική κάθε επαναστατική κίνηση των λαών.
Παρόλα αυτά οι Έλληνες θωρακισμένοι απ’ την ηθική γενναιότητα εκείνη που γαλουχείται από το πάθος για την ελευθερία και τη δίκαιη διακυβέρνηση αντέταξαν στο δεσποτισμό και τον αυταρχισμό της Δύσης τις καθαρές τους θέσεις για ισότητα, ισονομία, ισοπολιτεία και αποφάσισαν σύμφωνα με τη διακήρυξη της πρώτης Εθνικής Συνέλευσης του 1822: “…… ή να επιτύχωμεν τον σκοπόν μας και να διοικηθώμεν με νόμους δίκαιους, ή να χαθώμεν εξ ολοκλήρου, κρίνοντες ανάξιον να ζώμεν πλέον ημείς οι απόγονοι του περικλεούς εκείνου Έθνους των Ελλήνων υπό δουλείαν τοιαύτην.”
Γι αυτό και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, στρέψαμε όλη μας την προσοχή και το ενδιαφέρον προκειμένου η επέτειος της Α’ Εθνοσυνέλευσης να αναβαθμιστεί και να λάβει απ’ όλους, φορείς και πολίτες την ανταπόκριση που της πρέπει.».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Επιδαύρου κος Τεργιαζόπουλος έκανε μια εκτενή αναφορά στο σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός.
Έπειτα ακολούθησε η βράβευση των εκθέσεων των μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στην διαδικασία.
Η βραδιά έκλεισε με την δημοτική Χορωδία Επιδαύρου να πραγματοποιεί ένα μελωδικό ταξίδι με τραγούδια ποίησης Γκάτσου και Ελύτη σε μουσική Χατζιδάκη και Θεοδωράκη αντίστοιχα.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις επίσημες εκδηλώσεις παρευρέθησαν
1.    ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Νιώτης
2.    Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών κος Μανιάτης
3.    Ο Βουλευτής Αργολίδας κος Ανδριανός
4.    Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Τατούλης
5.    Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κος Χειβιδόπουλος
6.    Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κος Παπαϊωάννου
7.    Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κος Αναγνωσταράς και Κορίνθου κος Πνευματικός
8.    Ο αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κος Γουζούασης
9.    Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κος Βαβούλης
10.    Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι
11.    Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Των Σωμάτων Ασφαλείας
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κος Σταμούλης Αναστάσιος.

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Π. Γκάτζιος

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο