Ανακοινώσεις|

fire4 23 ??????? 2011 ??? ??? ???? ????????? ???????? ???????? ?????? ??????????? ?? ??????????????? ??? ????? ??? ??? ?????? ?????? ?? ???????????????? ???????????? ???????.

Η έντονη κινητικότητα , η πληθώρα των τουριστών η ιδιαίτερα θετική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύει να καταστραφεί από ένα μπαράζ οκτώ πυρκαγιών , ταυτόχρονα και σε διαφορετικά σημεία  – αποτέλεσμα καθαρά εμπρηστικών  ενεργειών. Εστίες αλλεπάλληλες  και επαναλαμβανόμενες  σε όλη την περιοχή του Δήμου Επιδαύρου που εμπεριέχουν μάλιστα και στοιχεία εγκληματικότητας αφού απειλούν όχι μόνο δασικές εκτάσεις αλλά θέτουν σε κίνδυνο και δεκάδες ανθρώπινες ζωές αφού 3 εξ΄ αυτών ξεσπούν την ώρα της λήξης της παράστασης στο Μεγάλο Θέατρο στην  πευκόφυτη διαδρομή μεταξύ Λυγουριού –Αρχαίας Επιδαύρου.
Όμως παρά την επίμονη και οργανωμένη αυτή προσπάθεια  επίθεσης η παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου και της Πυροσβεστικής είναι έγκαιρη και αποτελεσματική  και ευτυχώς καμμία απ΄τις εστίες δεν ξεφεύγει από τον έλεγχο και την άμεση κατάσβεση.
Ωστόσο επειδή το γεγονός είναι απόλυτα επικίνδυνο και ανησυχητικό ο Δήμος ζητά από όλους τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνιση και συνεχή ετοιμότητα προκειμένου όπου και όταν χρειαστεί να επέμβουν καίρια  και αποτελεσματικά  σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επίσης, παρακαλείται όποιος πολίτης πιστεύει πως  έχει κάποια πληροφορία που μπορεί να αξιοποιηθεί και να βοηθήσει  στην εύρεση των δραστών, να την καταθέσει προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω τέτοιου είδους ενέργειες που δημιουργούν  σύγχυση και πανικό και στους ντόπιους και στους επισκέπτες.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο