Τα νεα Μας|

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 4/2012 Διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Ν.3852/2010 χ Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», οι σήτες, νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Στους χώρους που αναφέρονται παραπάνω απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος υποχρεούται στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό Κώρων. Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του δήμου, βεβαιώνεται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Παρακαλούμε να καθαρίσετε τα οικόπεδά σας που βρίσκονται εντός των οικισμών του Δήμου από τα ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται εντός αυτού γιατί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο