Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012 από ανθρώπους που κοινό χαρακτηριστικό τους έχουν την αγάπη για το τόπο τους. Η δημιουργία του συλλόγου ήταν φυσική απόρροια της θέλησης που εκδηλώθηκε από όλους για να διοχετεύσουν την ενέργεια και τις ιδέες τους στο κοινωνικό σύνολο, προτείνοντας δράσεις για την παράδοση και τον πολιτισμό. Κύριο μέλημα μας είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων και η προώθηση της ιστορικής, πολιτιστικής και λαογραφικής φυσιογνωμίας του Αγίου Δημητρίου καθώς και η δημιουργία κλίματος ενότητας και συνεργασίας μεταξύ όλων των κατοίκων του χωρίου μας, ώστε να παράγουμε πολιτισμό αναβαθμίζοντας τον τόπο μας.

 Για μας τα μέλη του Δ.Σ πιστεύουμε ότι σαν φορέας πολιτισμού ο Σύλλογός μας έχει την ενέργεια και τη διάθεση να προσφέρει στη διατήρηση και προβολή της πλούσιας κληρονομιάς μας.

Ας τολμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί ένα ταξίδι σε ένα τόπο που από άκρη σε άκρη η ιστορία είναι συνώνυμο του ονόματός του και ας δημιουργήσουμε εικόνες που θα μας συγκλονίζουν και θα μας συνεπαίρνουν σε κάθε μας βήμα…

Σελίδα στο Facebook: https://el-gr.facebook.com/polsylagioydimitrioy
Διαβάστε περισσότερα: https://polsylagioydimitrioy.webnode.gr/

«Χορωδία Αγίας Τριάδος Λυγουριού»

 Απότο 1998 εντάχθηκε στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ασκληπιείου.  Από το 2011 υπάγεται στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Επιδαύρου δηλαδη είναι κομμάτι του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου. Σκοπός της χορωδίας είναι η καλλιέργεια και η διάδοση της χορωδιακής μουσικής και μέσω αυτής η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Όλοι οι χορωδοί είναι ερασιτέχνες με ιδιαίτερη αγάπη στο καλό τραγούδι και έντονη τη διάθεση προσφοράς.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κυρίως έργα Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστικά καθώς και έργα ξένων δημιουργών. Σταθμό στην πορεία της χορωδίας αποτελούν οι συναυλίες – αφιερώματα στους συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο.
Έχει οργανώσει στην έδρα της, στο Λυγουριό, δέκα πανελλήνιες χορωδιακές συναντήσεις και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες αντίστοιχες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συναντήσεις στο Ναύπλιο, τον Πειραιά, το Χολαργό, τη Γουμένισσα Κιλκίς, την Αγιά Λάρισας, τη Μυτιλήνη, τον Πύργο, την Αγχίαλο Βόλου, το Ξυλόκαστρο, την Κέρκυρα, το Σοφικό Κορινθίας, το Χιλιομόδι Κορινθίας, τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τη Βούλα Αττικής, τη Νίκαια Πειραιά, τον Άσσο Κορινθίας, το Πέραμα Πειραιά, τη Νέα Ερυθραία κ.λ.π. Το 2000 παρουσίασε τοπικά παραδοσιακά τραγούδια σε τηλεοπτική σειρά της ΕΤ 1, ενώ το 2004 έλαβε μέρος στην υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Το έτος 2004 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής «D. G. Kiriac» του Πιτέστι Ρουμανίας και το 2005 προσκεκλημένη του Ελληνικού προξενείου της Ρώμης, παρουσίασε πρόγραμμα στο πολιτιστικό κέντρο της ομογένειας  «Labirintho 2».
Τη διδασκαλία είχαν από την ίδρυση μέχρι το 2001, στην αρχή ο αρχιμουσικός Βασίλης Χαραμής και στη συνέχεια ο μουσικός Βαγγέλης Σαγρής.
Από το 2001 μέχρι και σήμερα τη διδασκαλία,  την επιμέλεια και τη διεύθυνση έχει ο αρχιμουσικός, μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Στον Άγιο Δημήτριο δραστηριοποιείται ο πολιτιστικός σύλλογος Αργολίδας Αγνούντα που έχει μέλη σχεδόν από όλο τον νομό.

Τηλ: 2753022566, Λυγουριό

«…γιατί για εμάς σκοπός δεν είναι η διατήρηση της στάχτης αλλά η μετάδοση της φλόγας»

facebook

Στη Νέα Επίδαυρο δραστηριοποιείται το Αναπτυξιακό Σωματείο Νέας Επιδαύρου «Η Πιάδα».

Close Search Window
Skip to content