Ανακοινώσεις|

Eikona_dromos

?? ???????? ????????? ????????? ??? ?????????? ??? 28 ?????????? 2012 ????????? ???????

  1. Την υποβολή αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να εκπονηθεί συμπληρωματική μελέτη του έργου «Νέα Εθνική Οδός Ναυπλίου-Θεάτρου Επιδαύρου» προκειμένου να θεραπευτούν λάθη ή παραλείψεις που έχουν διαπιστωθεί, ώστε να καταστεί ο δρόμος λειτουργικός και ασφαλής. Και πιο συγκεκριμένα:
  • Κατασκευή κόμβων στους οικισμούς Αρκαδικό, Κοκκινάδες και Λυγουριό προκειμένου να εξασφαλιστεί πρόσβαση στις ιδιοκτησίες εκατέρωθεν του δρόμου.
  • Παρεμβάσεις διόρθωσης αστοχιών του σημείου σύνδεσης του νέου δρόμου με τον κεντρικό δρόμο του Λυγουριού (διασταύρωση Κέντρου Υγείας) διότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατασκευή λόγω στενότητας, κακής χάραξης και κακού φωτισμού.
  • Ασφαλτόστρωση των παράδρομων του νέου δρόμου.
  • Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων βόρεια του Κέντρου Υγείας Λυγουριού, στο Κορώνη και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.
  1. Ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η συνέχιση του δρόμου έως την Αγία Ελεούσα να είναι στις πρώτες προτεραιότητες προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
  2. Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος για τις περαιτέρω ενέργειες.

Κατόπιν αυτής της απόφασης που έλαβε αύξοντα αριθμό 159/2012 ζητήθηκε από την Περιφέρεια η επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα που προϋπήρχαν αλλά και που παρουσιάστηκαν. Γι’ αυτό το λόγο επισκέφθηκε ο επιβλέπων μηχανικός του έργου τα προβληματικά σημεία μαζί με τους αντιδημάρχους κο Εμμανουήλ και κο Κατσίγιαννη καθώς και με τους μηχανικούς της αντίστοιχης υπηρεσίας του Δήμου Επιδαύρου. Επιτόπου τέθηκαν τα προβλήματα από την πλευρά των αντιδημάρχων αλλά και από ομάδα πολιτών που γνωρίζει την περιοχή προκειμένου να προβούν οι αρμόδιοι στις κατάλληλες ενέργειες για τη δυνατή εξομάλυνση και καλύτερη λειτουργία του δρόμου.

08/03/2013

Από το Δήμο Επιδαύρου

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο