Ανακοινώσεις|

_.________.__1

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, συνήλθε σε πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. του Μουσείου Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, η σύνθεση   του οποίου  από 7/μελής έγινε 11/μελής, προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα οι στόχοι που θέτει το Μουσείο για την επόμενη  διετία και αφορούν τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξή του, όσο και στην συνεργασία του με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς.
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι τα ακόλουθα:

1.  Βασίλειος Ν. Κωτσιομύτης, Ιδρυτής – Πρόεδρος
2.  Αναστασία Π. Σαρρή , Ιδρυτής – Αντιπρόεδρος
3.  Αθανάσιος Κατερινόπουλος, Καθηγητής Γεωλογίας και Ορυκτολογίας Πανεπιστημίου  Αθηνών. Δ/ντής Μουσείου Ορυκτολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
4.  Βασίλειος Τσελεπίδης, Δρ Παλαιοντολογίας, Καθηγητής μεταπτυχιακών Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεωλόγος ΙΓΜΕ.
5.  Γεώργιος Ρούνης, Μεταλλειολόγος-Εκδότης
6.  Αλέξανδρος Τσίπας, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός
7.  Νίκος Καλαματιανός, συνταξιούχος Δάσκαλος
8.  Δημήτρης Αγγέλου, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Επιδαύρου
9.   Ελένη Κωτσιομύτη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
10. Έλενα Εφραιμιάδου, Γεωλόγος-Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος  Β.Ι.Ο.
11. Χρήστος Σπανός, Βιοτέχνης.

 Στην πανηγυρική συνεδρίαση συμμετείχε τιμητικά η κυρία Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη, πρόεδρος της διεθνούς οργάνωσης Βιοπολιτικής, προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνώριση και τεράστιο έργο για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος. ΄Εργο για το οποίο έχει προταθεί το 2010 για το NOBEL ειρήνης.
 Η κυρία Βλαβιανού σε σύντομη παρέμβασή της συνεχάρη τους ιδρυτές του Μουσείου για το εντυπωσιακό έργο τους, συνηγόρησε στους στόχους που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ Βιοπολιτικής και Μουσείου.

 Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μουσείου, παρουσία του κλήρου, των τοπικών αρχών, των μελών του Δ.Σ. και πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Αδριανός, που σε σύντομη παρέμβασή του συνεχάρη τους ιδρυτές για το έργο τους και ευχήθηκε παραπέρα εξέλιξη και επιτυχία.
 Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης σε επιστολή που απέστειλε, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, τονίζει μεταξύ άλλων ότι
 ” Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη αποτελεί άλλη μια ιδιωτική προσπάθεια που προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες στον πολιτισμό και την ιστορία μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ιδρυτές Βασίλειος  Ν. Κωτσιομύτη και Αναστασία Σαρρή-Κωτσιομύτη “. Και καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης ” Θέλω με την ευκαιρία, να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας, αρωγός στην προσπάθειά σας”.
 Ευχές απήυθυναν ο ιερέας και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

andrianos_me_ds_3

to_neo_DS_toy_moyseiou

blabianou_me_proedro

ekdilosi

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο