Ανακοινώσεις|

vouli_2

? ???????? ????????? ?. ???????? ???????????? ?? ????????????? ??? ????? ??? ???????? ??? ???????? ????????? ?. ?????????, ?????????????? ????????? ?? ??? ??????? ??? ?????? ??? ??????? ?. ?????????? ??? ??????? ??? ??? ????? ???? 14 ?????????? 2011 ??????????? ?? ??? ???????????? ??? ?? ?????????? ??? ???????? ??? ?? ????????????? ???????? ??????? ??? ?? ?????????????? ??? ??? ??? ??????? ??? ?? ????? ? ??????? ????????? ??? ???????? ??? ??? ?????? ??? ?????? .

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος τόνισε:
«Ως Δήμαρχος Επιδαύρου αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά, καταρχάς για την διάθεση που επιδείξατε και για τις ενέργειες στις οποίες προβήκατε προκειμένου να αναδειχθεί και να αναβαθμιστεί το κατ’ εξοχήν σημαντικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας, αυτό της σύγκλισης της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Πιάδα το 1821. Εκεί όπου επετεύχθη η πολιτική συγκρότηση και πολιτειακή οργάνωση του Ελληνικού Κράτους με σημείο αναφοράς το ψηφισθέν «Προσωρινό πολίτευμα της Ελλάδας» που χαρακτηρίστηκε ως το πιο φιλελεύθερο  της εποχής του και μάλιστα σε μια Ευρώπη που δέσποζαν τα απολυταρχικά και ανελεύθερα καθεστώτα. Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο γεγονός, οφείλουμε εμείς οι νεώτεροι να προσδώσουμε την αξία που του πρέπει, όπως και το πράξατε άλλωστε, αλλά και να αντιληφθούμε τη βαθύτερη σημασία που έχει για ένα λαό και την πορεία του, η Εθνική του υπόσταση, η ελεύθερη βούληση και η Δημοκρατία»
Ο Πρόεδρος της Βουλής χαιρέτησε τις εορταστικές εκδηλώσεις του διήμερου 17-18 Δεκεμβρίου στις οποίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραστεί ο ίδιος και υποσχέθηκε πως θα είναι πάντα παρών και αρωγός στις όποιες προσπάθειες επιχειρούνται από το Δήμο για την περεταίρω αναβάθμιση της επετείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης. vouli_1

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο