Ανακοινώσεις|

isotita

? ????? ????????? ?????? ???? ???????? ??? ?????????? ?????? ??? ??? ??????? ??? ????? ???? ??????? ????????? ???? ?? ?????? 125 ?????? ??? ??????? ?? ?????????? ??? ?????? ?????? ??? ??? ?????? ??? ???????? ??? ????? ???? ???????? ??? ?????.

Ποιό συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Επιδαύρου κος Γκάτζιος Κωνσταντίνος η Πρόεδρος του ΔΣ κα Εύη Αισώπου και η προϊσταμένη κα Ζερβού Βασιλική συμμετείχαν στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με θέμα «Η πόλη της Ισότητας» στις 7-8 Νοεμβρίου 2011 στην Αθήνα.

Την πρώτη ημέρα 7 Νοεμβρίου 2011  στις 6.00 μ.μ στο Μουσείο της Ακρόπολης όλοι οι Δήμαρχοι (μεταξύ αυτών και ο κος Γκάτζιος) υπέγραψαν τη Χάρτα και την δεύτερη μέρα 8 Νοεμβρίου 2011 από 9.00 π.μ έως 5.30 μ.μ στο ξενοδοχείο Divani Caravel οι κυρίες Αισώπου και Ζερβού παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα « Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες»

Εκεί αναπτύχτηκε το πλαίσιο προτεραιοτήτων που είναι αναγκαίο να υφίσταται στις τοπικές κοινωνίες μετά την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα που αφορά στην:

Α) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

v Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας σε κάθε Δήμο.

v Προσαρμογή του πλαισίου λειτουργίας των επιτροπών, των Δημοτικών Συμβουλίων και των άλλων οργάνων ώστε να διευκολύνονται οι αιρετοί /ές στον συνδυασμό οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (ωράρια και διάρκεια συνεδριάσεων).

Β) ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ

v Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών .

v Υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην  απασχόληση.

 

Γ) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 

v Διευκόλυνση της ισότιμης συμμετοχής των δημοτισσών στις δραστηριότητες του Δήμου με στόχο την δημιουργία νέων πολιτικών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Δ) ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ

 

v Δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών σε θέματα ισότητας των φύλων (εκπομπές σε τοπικά ΜΜΕ, διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων, καμπάνιες πληροφόρησης.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Οι Δήμοι αποτελούν τη βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται εγγύτερα στον /στην πολίτη και ως εκ τούτο αποτελούν το καταλληλότερο δυνατό πεδίο για την καταπολέμηση της διαιώνισης και της αναπαραγωγής ανισοτήτων, και την προώθηση μιας πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Δήμοι μπορούν, αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές τους και σε συνεργασία με ολόκληρο το φάσμα των τοπικών φορέων και των γυναικείων οργανώσεων, να αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις υπέρ της ισότητας των φύλων.

Ήδη προγραμματίζεται η συζήτηση του θέματος «Συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας των Φύλων» στην πρώτη  επόμενη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Επιδαύρου.

ΛΥΓΟΥΡΙΟ 9/11/2011

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο