Ανακοινώσεις|

1789?? ??????????? ??? ???????? ??? ?.?. , ?. ???? ??????? ???????????????? ??? ??????? 24 ????????? ??? ?????????? ?????? ?????????  ??? ??????? ??? ?????????????? ? ????? ?????? ?? ????…

«Γιατί δεν μας ακούνε τα παιδία μας ». Στην ομιλία της η κ. Κόλλια έθιξε πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως:
·    Την έννοια της επικοινωνίας και τι συμβαίνει όταν αυτή λειτουργεί μέσα από σχέσεις ταύτισης.
·    Τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της ενεργητικής ακρόασης.
·    Τα πρότυπα που βάζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και πως αυτά επηρεάζουν τους τρόπους επικοινωνίας τους με τα παιδιά.
Η παιδοψυχολόγος αναφέρθηκε επίσης σε ιδιαιτερότητες και σε βασικά σημεία της ψυχολογικής ανάπτυξης των παιδιών απ΄ τη βρεφική προσχολική ,σχολική ηλικία και εφηβεία.
Γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ομιλία με ιδιαίτερη προσοχή. Ακολούθησε συζήτηση όπου αναλύθηκαν συμπεριφορές των παιδιών στο σπίτι και το σχολείο .Μέσα από τις αναλύσεις αυτές έγινε προσπάθεια απ’ την πλευρά της ψυχολόγου να βοηθηθούν οι γονείς προκειμένου να βρουν στρατηγικές που σχετίζονται με την πειθαρχίας που βασίζονται στην Συμπεριφοριστική Ψυχολογία – και να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η επίδραση του γνωστικού παράγοντα στον ψυχολογικό τομέα και αντίστροφα.
Επίσης τονίστηκε ότι σημαντικός παράγοντας για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού και την απόδοσή του στο σχολείο είναι η θετική συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών – παιδιών.
Τέλος δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς που ήθελαν να μιλήσουν ιδιαιτέρως με την κ. Κόλλια ,να την συναντήσουν στο διάστημα των τριών ημερών που παρέμεινε και φιλοξενήθηκε στο Δήμο Επιδαύρου.

1788

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο