Ανακοινώσεις|

100_4387

????????? ????????????

?? ??????? 27 ??????? 2011 ????????? ?? ????????? ???????????? ???? ???? ?????????.    ? ?????? ????? ???????? ?? 2002 ?? ??????????? ??? ??????????? ???????? ??? ????????????? ??????

Κου  Πλάτωνα  Μαυρομούστακου και απέκτησε παγκόσμια ακτινοβολία. Τα Σεμινάρια Επιδαύρου πραγματοποιούνται κάθε Ιούλιο στο Λυγουριό, σε εγκαταστάσεις που παραχωρεί ο δήμος, με χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus και άλλες χορηγίες. Επί δύο εβδομάδες, κορυφαίοι φιλόλογοι και θεατρολόγοι ευρωπαϊκών πανεπιστημίων διδάσκουν  αρχαίο δράμα σε 30 περίπου φοιτητές από διάφορα κράτη. Φέτος τα σεμινάρια διαρκούν 14 ημέρες (27/6-10/07 με θέμα : «Δυναμική και μεταμόρφωση των κλασσικών ως παραστατικών γεγονότων. Ανάμεσα στη Γιορτή και την Επικοινωνία»).

 Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κος Κων/νος Γκάτζιος  χαιρέτησε την έναρξη των σεμιναρίων και μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
 Εδώ, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου η τέχνη του ποιητικού λόγου εκφράστηκε στον τέλειο βαθμό οδηγώντας τους θεατές σε ψυχοπνευματική ανάταση και καλλιεργώντας τους ταυτόχρονα έναν ευρύτερο προβληματισμό για τη ζωή και τον άνθρωπο.
 Έτσι ενεργοποιήθηκε η κρίση, η δράση, η συμμετοχή στην πολιτική ζωή και εδραιώθηκε η δημοκρατία.
 Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Επιδαύρου φιλοξενεί αυτή τη σειρά των σεμιναρίων που λαμβάνουν χώρα για 10η συνεχή χρονιά σ’ αυτό τον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο που δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μυηθούν στα ανώτερα επίπεδα της σκέψης και του λόγου.
 Στα σεμινάρια αυτά, που συμμετέχουν μεταπτυχιακοί φοιτητές Πανεπιστημιακών Τμημάτων Θεατρολογίας  από διάφορες χώρες, αναδεικνύεται η υψηλή ποιότητα της διδασκαλίας, κινητοποιείται το ενδιαφέρον της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και φιλοξενούνται οπτικές σκηνοθετικής κυρίως προσέγγισης από ανθρώπους του θεάτρου.
Πολύτιμος συνεργάτης και συμπαραστάτης όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο καθηγητής θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κος Μαυρομούστακος . Ως δήμαρχος Επιδαύρου σας εύχομαι αυτό το δεκαήμερο των μαθημάτων να είναι παραγωγικό και ενδιαφέρον και ευελπιστώ να υλοποιηθεί ο στόχος μας που αφορά στη δημιουργία μόνιμου παραρτήματος του τμήματος θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λυγουριό. 
 Κλείνοντας, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών και εύχομαι η εσωτερική δυναμική της ιερότητας του χώρου να ενεργοποιήσει θετικές εξελίξεις στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού.

100_4382

Σεμινάρια Θεατρολογίας

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο