Ανακοινώσεις|

AIS_2727

?????????? ?????? 2011

??? ??????? 26 ??????? 2011 ???????????????? ? «?????????? ??????» ???? ????????? ?????? ?????? 15 ??????????? ?? ???????? ?? ????? ?????? ??????? ????????? ??? ??????????…

το Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου –Επιδαύρου, μετά τη σχετική παραχώρηση του από την ΕΣΜΕ και της Δ΄ ΕΠΚΑ τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Μετά τον τερματισμό στο Αρχαίο Στάδιο έλαβαν χώρα Πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες χαιρέτησαν ο καθηγητής κος Λαμπρινουδάκης, Πρόεδρος της ΕΣΜΕ και ο Δήμαρχος  Επιδαύρου κος Κωνσταντίνος Γκάτζιος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
 « Αυτός ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα, ο ιερός χώρος του Ασκληπιείου, αποτέλεσε στην αρχαιότητα κέντρο τόσο θρησκευτικό και θεραπευτικό όσο και πολιτικό, γιατί ως γνωστόν, η θρησκευτική ζωή ήταν άμεσα συνυφασμένη με τη δημόσια.
 Η ψυχοσωματική υγεία αποτελούσε για τους αρχαίους απαραίτητη προϋπόθεση για το πρότυπο του «καλού κ αγαθού» πολίτη, αυτού δηλαδή που ήταν άξιος να υπηρετήσει το, τόπο του. 
 Άλλωστε το ρητό «νούς υγιής εν σώματι υγιή» δηλώνει την διαχρονική αξία της εναρμόνισης σώματος και πνεύματος.
 Οι αθλητές – δρομείς που υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ, στο αρχαίο στάδιο, σ’ αυτή τη γιορτή για την αναβίωση του αρχαίου επιδαύριου δρόμου ακολούθησαν την ίδια διαδρομή που αιώνες πριν έπαιρναν όσοι ήθελαν να έρθουν από τη πόλη στο ιερό για θεραπεία η για προσκύνημα.
 Η φετινή διοργάνωση είναι η δεύτερη στη σειρά. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, γεγονός που μας ενθαρρύνει ιδιαίτερα!
 Η εθελοντική προσφορά είναι συγκινητική και οι χορηγοί αποτελούν πολύτιμο αρωγό σ’ όλη τη διαδικασία.
 Όλα δείχνουν ότι ένας σπουδαίος θεσμός τείνει να καθιερωθεί που η απήχησή του ξεπερνά τα όρια του δήμου, αγγίζοντας το πανελλαδικό ενδιαφέρον!
 Οι αγωνιζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χαρά της συμμετοχής, της προσωπικής προσπάθειας και ο ευγενικός συναγωνισμός αποτελούν την ουσία τόσο στον αθλητικό στίβο όσο και στο κοινωνικοπολιτικό .
 Σας προτρέπω, λοιπόν κάθε χρόνο να συμμετέχετε όλο και περισσότεροι γιατί έτσι στηρίζετε ένα θεσμό και ταυτόχρονα προβάλλετε τις αρετές του «ευ αγωνίζεσθαι, της συνεργασίας, του ομαδικού πνεύματος και της ειρήνης ».

Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η διδάκτωρ Γιαννάκη Σωτηρία, Ε.Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με θέμα ομιλίας « Αγώνες προς τιμή του Ασκληπιού στην Αρχαία Επίδαυρο».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν επίσης  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , ο Πρόεδρος  του Δημοτικού  Διαμερίσματος Ασκληπιείου κος Παναγιώτης Καψάλης, τοπικοί σύμβουλοι των διαμερισμάτων του Δήμου , ο Βουλευτής Αργολίδας κος Ανδριανός , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Σιδέρης , το μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ κος Μπόλας Ιωάννης και  ο επιβλέπων μηχανικός των έργων της ΕΣΜΕ κος Ευάγγελος Καζολιάς .
Η όλη διαδικασία  διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον και ενθουσιασμό .
Στην οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων πολύτιμος αρωγός υπήρξε η εθελοντική προσφορά και υποστήριξη πολλών συμπολιτών μας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και στο μέλλον .
Ευχαριστούμε επίσης τον  επιβλέποντα μηχανικό του σταδίου κο Ευάγγελο Μαστέλλο και το συνεργείο των τεχνιτών της ΕΣΜΕ για την προετοιμασία  του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου και του  Σταδίου     για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Τέλος, ευχαριστούμε τους  χορηγούς και το φυλακτικό προσωπικό της Δ΄ΕΠΚΑ  για την ουσιαστική συμβολή τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των αγώνων

AIS_2673

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2721

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2727

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2734

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2789

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2870

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_2963

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_3018

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_3077

Επιδαύριος Δρόμος 2011

AIS_3179

Επιδαύριος Δρόμος 2011

agones_dromou1

Επιδαύριος Δρόμος 2011

agones_dromou2

Επιδαύριος Δρόμος 2011

agones_dromou3

Επιδαύριος Δρόμος 2011

agones_dromou4

Επιδαύριος Δρόμος 2011

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο