Πολιτιστικοί Σύλλογοι|

style=”float: left;” class=”caption” title=”??????? ?????????” alt=”Xorodia7″ src=”https://epidavros.gr/wp-content/uploads/2011/06/Xorodia7.jpg” width=”400″ height=”300″/>??????? ?????????

? ??????? ??? ????? ????????? ???????? ?? 1993 ?? ??????????? ???????????? ?????? ?? ??? ????????…

«Χορωδία Αγίας Τριάδος Λυγουριού» και απο το 1998 εντάχθηκε στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ασκληπιείου.  Από το 2011 υπάγεται στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Επιδαύρου δηλαδη είναι κομμάτι του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου Επιδαύρου. 
Σκοπός της χορωδίας είναι η καλλιέργεια και η διάδοση της χορωδιακής μουσικής και μέσω αυτής η πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Όλοι οι χορωδοί είναι ερασιτέχνες με ιδιαίτερη αγάπη στο καλό τραγούδι και έντονη τη διάθεση προσφοράς.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται κυρίως έργα Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, εκκλησιαστικά καθώς και έργα ξένων δημιουργών. Σταθμό στην πορεία της χορωδίας αποτελούν οι συναυλίες – αφιερώματα στους συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο.
Έχει οργανώσει στην έδρα της, στο Λυγουριό, δέκα πανελλήνιες χορωδιακές συναντήσεις και έχει λάβει μέρος σε δεκάδες αντίστοιχες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συναντήσεις στο Ναύπλιο, τον Πειραιά, το Χολαργό, τη Γουμένισσα Κιλκίς, την Αγιά Λάρισας, τη Μυτιλήνη, τον Πύργο, την Αγχίαλο Βόλου, το Ξυλόκαστρο, την Κέρκυρα, το Σοφικό Κορινθίας, το Χιλιομόδι Κορινθίας, τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, τη Βούλα Αττικής, τη Νίκαια Πειραιά, τον Άσσο Κορινθίας, το Πέραμα Πειραιά, τη Νέα Ερυθραία κ.λ.π. Το 2000 παρουσίασε τοπικά παραδοσιακά τραγούδια σε τηλεοπτική σειρά της ΕΤ 1, ενώ το 2004 έλαβε μέρος στην υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Το έτος 2004 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής «D. G. Kiriac» του Πιτέστι Ρουμανίας και το 2005 προσκεκλημένη του Ελληνικού προξενείου της Ρώμης, παρουσίασε πρόγραμμα στο πολιτιστικό κέντρο της ομογένειας  «Labirintho 2».
Τη διδασκαλία είχαν από την ίδρυση μέχρι το 2001, στην αρχή ο αρχιμουσικός Βασίλης Χαραμής και στη συνέχεια ο μουσικός Βαγγέλης Σαγρής.
Από το 2001 μέχρι και σήμερα τη διδασκαλία,  την επιμέλεια και τη διεύθυνση έχει ο αρχιμουσικός, μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Xorodia1

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia2

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia3

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia4

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia5

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia6

Χορωδία Επιδαύρου

Xorodia8

Χορωδία Επιδαύρου

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο