Ανακοινώσεις|

ergastiri_politikis_1

????????? ?????????

??? ????  ????????? ???????? ? ?????? ?????? ???????????? ??? ?????????? ????????? «????????? ?????????: ????? ??? ????????? ????????? ??? ?? ????????? ??? ???? ??? ??? ??????? ???????

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011. Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την ομάδα αποτελούν α) ο κ. Νικήτας Κουτσούκης-Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου, β) η κ. Ευγενία Βαθάκη – Καθηγήτρια, συντονίστρια του έργου, γ) κ. Γιώργος Μαρής, υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δ)   κ. κ. Αλιόνα Καζίου και Αγγελίνα Βελία, τελειόφοιτες του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την έναρξη του προγράμματος χαιρέτισε ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας Γκάτζιος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εύη Αισώπου η οποία μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «…Η λέξη «Πολιτική» που ετυμολογείται από τη λέξη «Πόλις» στην Αρχαία Ελλάδα σήμαινε την ενασχόληση με τα πράγματα της πόλης, δηλαδή με τα κοινά. Σήμερα σε ευρεία έννοια σημαίνει τη βούληση, τα μέσα, τους τρόπους, τις ενέργειες, που μετέρχεται κανείς για να πετύχει το σκοπό του σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες δραστηριότητες μας είναι πολιτικές γι’ αυτό και δημιουργούν και τις αντίστοιχες ευθύνες των πολιτών για: α) ενημέρωση για τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα β) υπεύθυνη συμμετοχή και δραστηριοποίηση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Θεωρούμε ότι μέσα από το «εργαστήρι Πολιτικής» θα επιτευχθεί και ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση κυρίως των νέων στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικότερα της πολιτικής ζωής.»
Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων με τη συμμετοχή των νέων του Δήμου. Παράλληλα οι πολίτες του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα γι’ αυτό το σκοπό.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://politech.uop.gr/ergastiri

Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Γκάτζιος

ergastiri_politikis_2

Εργαστήρι Πολιτικής

ergastiri_politikis_3

Εργαστήρι Πολιτικής

ergastiri_politikis_4

Εργαστήρι Πολιτικής

ergastiri_politikis_6

Εργαστήρι Πολιτικής

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο