Ανακοινώσεις|

trapeza_aimatos_logo

?? ??????????? ??????? ??????? ??? ???? ??? ????? ???????. ?? ????????? ??????? ???  ?????????????? ??????? ????????? ??? 600.000 ???????. ?????? ??????????, ???????? ??? ???????????? ?? ??????????? ????????, ?????????????, ???????? ?? ???????? ??? ???????, ??????????????? ??? ????????? ??? ?????????? ???????, ??????????? ?? ???? ??? ?? ???????? ???.

Το ποσοστό των ατόμων που δίνουν αίμα σήμερα στην Ελλάδα αντιστοιχεί περίπου το 6% του πληθυσμού. Οι περισσότεροι από τους αιμοδότες προσφέρουν αίμα περιστασιακά ανάλογα με τις ανάγκες των φίλων ή των συγγενών τους. Λίγοι, αλλά σταθερά αυξανόμενοι, είναι οι εθελοντές, οι οποίοι δίνουν αίμα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, επαναλαμβανόμενα. Ο στόχος κάθε τμήματος Αιμοδοσίας στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, είναι να εξασφαλίσει επάρκεια αίματος με τη συλλογή του από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες.

Στο Λυγουριό έχει ιδρυθεί Τοπική Τράπεζα Αίματος, μετά τη συνεργασία τριών τοπικών φορέων. Του Δήμου Ασκληπιείου, του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου  “ Ο Καββαδίας ” και λειτουργεί από το 1992.

Η Τράπεζα Αίματος ανήκει στην αιμοδοσία  Άργους ( του Γ. Ν. Άργους ) και εξυπηρετεί ασθενείς πανελλαδικά. Στην Τράπεζα Αίματος Λυγουριού μπορούν να δώσουν αίμα όλοι οι δημότες της περιοχής και καλύπτεται η οικογένεια του δότη  και οι συγγενείς α΄ βαθμού.

Στο Κέντρο Υγείας, διοργανώνονται ημέρες Αιμοδοσίας δύο φορές κάθε χρόνο, συνήθως τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής πολίτης ηλικίας 20-60 ετών, μετά από τη λήψη μικροαιματοκρίτου, αρτηριακής πίεσης και ιστορικού υγείας από το γιατρό της αιμοδοσίας. Κατά τα 20 χρόνια λειτουργίας, η τράπεζα αίματος Λυγουριού έχει εξυπηρετήσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού, άμεσα και υπεύθυνα. Όσο μεγαλύτερη είναι η προσφορά αίματος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητες κάλυψης για τους πολίτες μας.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Γι αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ’ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ.

  Ιούνιος 2013, Κ.Υ. Λυγουριού

 Υπεύθυνοι αιμοδοσίας Γκάτζιου Κλημεντία, Μαία

 Αργιανά Παναγιώτα, Ε,Υ.

 Κούκου Αγγελική, Ε.Υ.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο